Kapszaicinfüggők - Magyarország csípős blogja!

A chili magyarul!

2016. december 10. - chiligardener

Kihívás az ízek birodalmába!

Minden egy roqueforti sajttal kezdődött.

bitmap.png
Nemrégiben volt szerencsém a Boci tejbolt - a Sajtmestertől mennyei roqueforti kecskesajtot kapni, melyhez úgy gondoltam jól illene egy kis karamellizált körte és dió. A tejbolt frissen fejt termelői tej, tartósítószer- és adalékanyagmentes tejtermékekkel foglalkozik.  Hogy 
megkoronázzam az egészet, egy kis rozéra sült kacsamellet készítettem.

Tovább

A poloska mindig kétszer csenget!

Ez vicces kis történet, ha nem velünk történik.

Maci a málnásban? Ja, nem, hanem a üvegben!

14610860_1651817121796184_4323426178986895998_n.jpgNem alszik téli álmot a nagykanizsai Fenevad! Régebben már találkozhattatok Szatmári Gergellyel a blogon, most újra eljött az idő, hogy a klaviatúra elé pattanjunk és egy unalmas szombat esti meccs közben beszélgessünk az idei szezonról. Kivételesen nem a Vasas-Fradi mennyei rangadóra gondolok, mert az rendkívül élvezhető és fordulatos mérkőzés volt. A lefújás pillanata előtt a pulzusom legalább volt annyi, mint mikor elsőnek kóstoltam a Trinidad Moruga Scorpiont... Na de térjünk a lényegre, mozgalmas szezonon vannak túl Geriék, a Colas termékére már régóta fáj a fogam, de decemberben végre találkozunk! Én nagyon sok sikert kívánok nekik és reméljük, hogy a kis "fenevad", Dani is kedvelni fogja a chilit!  

Tovább

Feltüzelt PItA!

Kapszaicin művek bemutatja: Bazsalikom Konyhája!

Hosszú idő utána újra jönnek a blogon a beszámolók, receptek, termelők bemutatkozásai, ide szezon értékelői. Sok minden történt velünk az elmúlt egy évben, mind a farmon, vásárokban, sőt termékeink "életében". Addig is hadd mutassam be nektek Dér Balázst, akivel nemrégiben sikerült megismerkednem. Balázs velem egykorú, 23 éves budapesti egyetemista, akinek a hobbija és szenvedélye a konyhában alkotni. Érdekes, színes receptekkel és praktikákkal jön a Bazsalikom Konyhája kicsiknek és nagyoknak egyaránt! Bevallom nektek őszintén, hogy az én konyhaművészetem a filteres teánál és a tükörtojás sütésénél kimerül. Mindig is vonzott a sütés-főzés, és úgy voltam vele, hogy minden szépen le van írva a receptkönyvben, sorrendben és csak követni kell, a fenét... mikor a 143. palacsintád ragad le, akkor éreztem, hogy a sorrend betartása nem elég. Ezért inkább a gasztro cikkek megálmodását és valóra váltását meghagyom Balázsnak!

Jöjjön egy gyors, egyszerű recept és rövid bemutatkozó a Bazsalikom Konyhából! 
14022333_559255437595681_1621054862659390966_n_1_1.jpgChilis bab pitában!

Tovább